tiistai 6. tammikuuta 2015

Pari haimasyöpä-aiheista linkkiä

Sain sähköpostia läheisensä haimasyöpään menettäneeltä ihmiseltä, joka ystävällisesti välitti minulle pari linkkiä haimasyöpä- ja haimatulehdustutkimuksiin liittyen. Liitän ne vielä tuonne haimasyöpä-sivun puolelle. Kiitos sinulle linkkien lähettäjälle!

Tämä linkki, http://ije.oxfordjournals.org/content/early/2014/12/13/ije.dyu240.abstract, vie Oxfordin yliopistossa marraskuussa 2014 julkaistun tutkimuksen tiivistelmään. Mikäli lääketieteellisen tutkimuksen englantia oikein ymmärrän, siinä todetaan, että tupakointi ja helikobakteerin aiheuttama tulehdus ovat syitä, jotka voivat nostaa riskiä sairastua haimasyöpään.

Toinen linkki, http://ajcn.nutrition.org/content/101/1/72.abstract, kertoo Tukholman Karolinska Institutetissa tehdystä tutkimuksesta, jossa on selvitetty, miten vähentää riskiä sairastua haimatulehdukseen. Haimatulehduksen on puolestaan epäilty liittyvän riskiin sairastua haimasyöpään. Tuossa KI:n tutkimuksessa todetaan suunnilleen niin, että kalan syöminen voi vähentää riskiä sairastua haimatulehdukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano sananen! Ole samaa mieltä, eri mieltä, haasta, korjaa virhe, ihmettele, anna lisätietoa, mitä tahansa, omalla nimelläsi tai nimimerkillä, mutta pysy asiallisuuksissa.