keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Kymmenen vuoden yksinäisyys


Tallinnan pääkirjastoon oli ilmestynyt hylly, johon oli koottu kirjoja, joita kukaan ei ole lainannut viimeiseen kymmeneen vuoteen. Kokoelma taitaa olla osa pientä näyttelyntapaista, sillä hyllyn vieressä oli vanha luettelokorttien laatikosto (saisikohan sen ostaa?), jykevä kirjastonhoitajan pöytä ja vähän muutakin kirjaston täti -memorabiliaa.
Mutta ne kirjat. Voi nidepoloja - kukaan ei ole ollut niistä vuosikymmeneen kiinnostunut. Luulisi, että esimerkiksi Stephen Kingin Tulisilmää (viroksi Tulesüütaja) olisi joku lukenut, mutta eipä vain ole.

Unohdettujen kirjojen joukossa oli myös koirien ensiapukirja, sekalainen joukko horoskooppikirjoja, Viron polkupyöräilyn 100-vuotishistoriikki sekä Kaari Utrion Kuukiven kevät. 


Minunkaan sydämeni ei millekään opuksista heltynyt. Yöpöytä notkuu jo muutenkin luettavasta. Mutta hauskan lehtijutun aiheen tästä sai.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Sano sananen! Ole samaa mieltä, eri mieltä, haasta, korjaa virhe, ihmettele, anna lisätietoa, mitä tahansa, omalla nimelläsi tai nimimerkillä, mutta pysy asiallisuuksissa.