tiistai 14. helmikuuta 2012

Hammashoitorunoutta

Mahtaako teistä moni olla sellaista ikäpolvea, jolle on lapsuuden hammaslääkärireissuilla jaettu opettavaisia tarroja?

Omien lasteni kanssa hampaita harjatessa mieleeni palautui kaksi säkeenpätkää, jotka ovat aikanaan tarrojen tuijottelun tuloksena jääneet selkäytimeen.

"Harjaa hampaat yltä alta, suukko maistuu paremmalta."
"Harjaa hampaat, huuhdo suu, hammaspeikko lannistuu."

Kyselin kavereilta, muistavatko he lisää. Muistivathan he. Huolelliseen hampaidenhoitoon johdattelevia säkeitä ovat lisäksi ainakin seuraavat:

"Nököhampaalla vasta on mukava olo, puhdas on jokainen hampaankolo."
"Kissan harjaa ei näy tässä, kissa on hampaita pesemässä."
"Puhdas hammas kestää, harja reiät estää."
"Aamulla ja illalla, harjaa hampaat huolella."

Lisäksi eräs kaverini muisti julisteen, jossa oli suuren suun kuva. Suuhun sai aina liimata yhden hammas-tarran, kun oli legonsa hyvin pessyt.

Onko näitä vielä lisää? Entä jaetaankohan tällaisia enää, vai pitääkö tenavilla olla jokin iPad-sovellus, jossa saa lisää pelimerkkejä, jos käy pesemässä hampaansa surisevalla ja väriä vaihtavalla harjalla?

1 kommentti:

  1. Pari vuotta sitten lapseni sai vihkosen, jossa oli kuvina esitetty, miten hampaat pestään oikein. Lisäksi oli kuva hammasrivistöstä ja tarroja, joita sai liimata aamulla ja illalla, kun hampaat oli pesty.

    Valistunut eskarilaiseni kysyi juuri pari päivää sitten, että onko suositeltavampaa isompien lastenkin käyttää sähköhammasharjaa :)

    VastaaPoista

Sano sananen! Ole samaa mieltä, eri mieltä, haasta, korjaa virhe, ihmettele, anna lisätietoa, mitä tahansa, omalla nimelläsi tai nimimerkillä, mutta pysy asiallisuuksissa.