keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Viron presidentti kannustaa sujuvan näppäilytaidon opiskeluun

Tänään Virossa on emakeele päev, eli äidinkielen päivä.

Viron presidentti Toomas Hendrik Ilves oli pitänyt puheen äidinkielen päivän konferenssissa ja nostanut puheenvuorossaan esiin myös sujuvan kirjoitustekniikan tärkeyden.

Ilves kannusti puheessaan nuoria kirjoittamaan ajatuksiaan paperille  - tai tietokoneen ruudulle. Hän muistutti, että asioiden kirjoittaminen selkeyttää aina omaa ajattelua.

Tähän liittyen Ilves huomautti, että on harmillista, että usein liian hidas kirjoitustekniikka ei anna nopeasti juoksevien ajatusten lennähtää paperille halutulla tavalla.

"Ajatuksia ei pidä hidastaa, vaan kättä nopeuttaa", totesi Ilves.

Ilveksen mukaan sujuvaa tietokoneella kirjoittamisen tekniikkaa ei hänen mukaansa Virossa opeteta lapsille ja nuorille järjestelmällisesti, vaikka syytä olisi. Hän myös toivoi, että viron kielen kymmensormijärjestelmän oppimiseksi kehitettäisiin sopivia ohjelmistoja.

Näitä ajatuksia minun on helppo kannattaa. Satuin joulukuussa postaamaan samasta aiheesta.

3 kommenttia:

 1. Kuka Suomessa puhuisi asian puolesta?
  Ei presidentti, mutta entä Sinä?
  nyt on käynnissä nettiadressi näppäilytaidon puolesta.

  VastaaPoista
 2. Tommi, no, omalla tavallani puhun asian puolesta täällä. Valitettavasti presidentin painoarvoa en voi asialle antaa :) Missä adressi on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Adressi löytyy täältä http://www.adressit.com/10-sormijarjestelma_peruskoulun_opetusohjelmaan

   Poista

Sano sananen! Ole samaa mieltä, eri mieltä, haasta, korjaa virhe, ihmettele, anna lisätietoa, mitä tahansa, omalla nimelläsi tai nimimerkillä, mutta pysy asiallisuuksissa.