perjantai 9. toukokuuta 2014

Plöm sanoo munniharppu, kling sanoo käsikello

Olin tänään TEDx Tallinn -tapahtumassa.

Pitkän päivän aikana sai kuulla huiman määrän kiinnostavia puheita unitutkimuksesta korruptioon ja intiaanikielien pelastamisesta ammattivalokuvaukseen.

Olin toista kertaa Tallinnan TED:issä. Kun oma arki pyörii pikkuruista kierrostaan päivätyön ja kodinhoidon välillä, aivot aivan kehräävät onnesta, kun pääsevät päiväksi kuulemaan tyystin muita juttuja.

Päivään kuului myös kaksi vaikuttavaa, epätavanomaista musiikkiesitystä.

Taiteilijanimellä meisterjaan esiintyvä Jaan Tätte Junior soittaa munniharppua. Enpä olisi ikinä arvannut, että yhdessä syntetisaattorin kanssa hassusta soittimesta saa niin omintakeista musiikkia. Kuunnelkaapa vaikka tästä linkistä Üle saamine -niminen kappale, johon kuuluu varsin persoonallinen videokin.

Toinen muusikkoesiintyjä oli käsikellojen soittaja Inna Lai. Hän oli tosi karismaattinen, asiastaan täysillä innostunut humoristinen taiteilija. Alla oleva YouTube-video puhukoon enemmän kuin selitys. Että jos aletaan puhua koordinaatiosta, keskittymisestä ja tolkuttomasta harjoittelun määrästä, niin sen voisi tiivistää tähän:(Jos TED-tapahtumien käsite on vieras, niin kannattaa tutustua asiaan nettisivulla ted.com.)

1 kommentti:

  1. Onpas mukavaa, että olet palannut linjoille! Nyt on taas blogi mitä seurata säännöllisesti, toteaa T Jäkestä.

    VastaaPoista

Sano sananen! Ole samaa mieltä, eri mieltä, haasta, korjaa virhe, ihmettele, anna lisätietoa, mitä tahansa, omalla nimelläsi tai nimimerkillä, mutta pysy asiallisuuksissa.